تبلیغات
***سهیل غزنوی***Sohail *** - آشپزی
اكبر جوجه با پلو زعفرانی و دوغ

مواد لازم:
جوجه كباب: یك كیلوگرم
برنج: 5 پیمانه
رب انار شیرین: دو پیمانه
لیموترش: یك كیلوگرم
زعفران دم كرده: سه قاشق غذاخوری
روغن مایع: سه پیمانه
نمك و فلفل

روش تهیه:
اگر اهل كباب خوری در خانه باشید، حتما چندباری جوجه كباب زعفرانی را به جای اینكه به سیخ بكشید، با گوجه فرنگی سرخ كرده اید. انصافا خوشمزه هم می شود. اكبرجوجه هم همین جوجه كباب است با یكی دو تفاوت؛ جوجه ها را باید در آبلیمو، نمك و آب بخوابانید. روایت هست كه می گویند یك روز باید تكه های مرغ را در محلول آبلیمو، آب و نمك بخوابانید. اما از ما نشنیده بگیرید؛ سه چهار ساعت هم كفایت می كند.

بعد از این مدت، روغن را در تابه ای نسبتا گود و بزرگ داغ كنید و سپس جوجه ها در آن بچینید. جوجه ها معمولا آب می اندازند. اگر اجازه بدهید كمی آبپز شوند، به سود خودتان كار كرده اید. آب جوجه كه تمام شد، باید دو طرف گوشت طلایی شود. بعد از این از روغن بیرون بیاورید.

روی جوجه ها را رب انار بریزید و با جعفری تزیین كنید.

نكته باریكتر از مو: این غذا برخلاف جوجه كباب زعفرانی، پیاز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتید می توانید زعفران و پیاز هم بزنید. خوشمزه تر می شود. ضمنا فراموش نكنید یك كاسه رب انار كنار دستتان بگذارید، لازم می شود.

مخلفات: رسم است كه اكبرجوجه را با پلو زعفرانی می خورند. هرچند پلو سفید هم بد نیست. اما برای درست كردن پلو زعفرانی، باید پلو كته درست كنید. وقتی آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم كرده را اضافه كنید.

نوشیدنی: دوغ نوشیدنی سالمی برای این غذاست. هرچند كه مالت هم خوب است.

_______________________________________________________________________________________________________________


طرز تهیه پلوی سبزیجات با لوبیا قرمز

مواد لازم

روغن مایع= 3 قاشق غذا خوری
پیاز نگینی شده= 1 عدد
فلفل دلمه ای سبز= 1 عدد متوسط
پودر چیلی (فلفل قرمز تند)= 1 قاشق چای خوری
ذرت پخته=150 گرم
لوبیا قرمز= 225 گرم
گشنیز تازه و خرد شده= 2 قاشق غذا خوری
نمك= به دلخواه
برنج= 225 گرم
زعفران آب كرده= به دلخواه

طرز تهیه


در یك ماهی تابه روغن را گرم كنید و پیازهای نگینی خرد شده را در آن تفت دهید.
دقت كنید پیازها سرخ نشود و تقریباً فقط به مدت دو دقیقه تفت داده شوند.
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را همراه با پودر چیلی به مواد اضافه كنید و یك دقیقه ی دیگر حرارت دهید.
سپس ذرت پخته و لوبیای قرمز را كه شب قبل خیسانده اید و آب آن را چند بار عوض كرده و پخته اید اضافه كنید.
سپس گشنیز های بدون ساقه و خرد شده و نمك را بیفزایید و تابه را از روی حرارت بردارید.
برنج را آبكش كنید و لابه لای پلو از مواد تفت داده و زعفران آب كرده بریزید و دم كنید.

نكته
شما می توانید گشنیز را به مواد تفت داده اضافه نكنید و فقط موقع دم كردن پلو لابه لای پلو بدهید.

__________________________________________________________________________________

ماهی كباب

ماهی كباب از آن غذاهای نوستالژیكی است كه معمولا در خاطرات شمال و كنار ساحل جا خوش كرده. اما ماهی كباب شمالی ها و جنوبی ها بسیار با هم متفاوت است. هر دو نوعش را امروز داریم. البته غذای امروز به درد پیك نیك می خورد نه توی آشپزخانه.

مواد لازم:
ماهی: 8 عدد (كپور یا سفید برای شمال، شوریده و حلوا برای جنوب)
مغز گردو: 100 گرم
لیموترش تازه: یك كیلو
روغن زیتون
نمك و فلفل
فویل و سیخ چوبی بلند

روش تهیه ماهی كباب شمالی:
قبل از هر كاری، باید آتش مهیا كنید. سطح صاف و مسطحی بیابید و آتش را روی آن برپا كنید. هیزم ها باید ذغال شوند. در این فاصله وقت هست كه ماهی را آماده كنید.

اگر ماهی فروش برایتان ماهی را تمیز نكرده است و یا خودتان ماهی صید كرده اید، باید ابتدا شكم ماهی را خالی كنید و خوب بشویید. سپس كمی ادویه و نمك داخل آن و روی پوستش بزنید. گردو را به مقدار مساوی داخل شكم ماهی بریزید و با روغن زیتون و كمی آبلیمو روی ماهی چرب كنید. دور ماهی را فویل بپیچید.

سراغ آتش بروید. ذغال سرخ را از روی زمین كنار بزنید و ماهی را روی زمین داغ بگذارید. ذغال ها را روی ماهی بریزید. 20 دقیقه بعد، ماهی كباب آماده است. مواظب باشید فویل دستتان را نسوزاند. لیموترش بزنید و بخورید.

این یكی از قدیمی ترین روش های ماهی كباب در گیلان است.

روش تهیه ماهی كباب جنوبی:
قبل از هر چیز سراغ ماهی بروید. شكم آنها را خالی كنید و خوب بشویید. كمی خون در شكم ماهی باشد، مزه غذا به شدت بد می شود.

آتش را مهیا كنید. طوری هیزم را بچینید كه بتوانید ماهی ها را روی آن عمودی بگذارید. آتش كه جان گرفت، سراغ ماهی بروید. داخل شكم ماهی را نمك، ادویه، روغن زیتون و آبلیمو بزنید و به سیخ چوبی بلندی بكشید.

از این جای ماجرا را در فیلم ها و كارتون ها دیده اید؛ سه سیخ را جوری توی زمین فرو كنید كه راس آنها با هم هرمی را تشكیل دهد و آتش از زیر ماهی ها را كباب كند. كمتر از 10 دقیقه بعد ماهی كباب آماده است. لیموترش فراموش نشود.

مخلفات: شمالی ها ماهی كباب را با سیرترشی می خورند و جنوبی ها هم با ترشی بندری. از پلو هم غافل نشوید!

نوشیدنی: اگر اعتراض نمی كنید، این بار هم بهترین نوشیدنی، ماءالشعیر است. اگر هم نخواستید، دوغ بخورید.

________________________________________________________________________________


آشنایی با طرز تهیه ی همبرگری خوشمزه

اگر قرار است كه فست فود بخورید، خوب بهترین كاری كه می توانید بكنید این است كه خودتان آن را در منزل تهیه نمایید تا هم برای تان ارزان تر دربیاید و هم این كه سالم تر تهیه شود.

مواد لازم برای 8 تكه

پودر سوخاری              دو سوم فنجان

شیر                           1 فنجان

تخم مرغ                     2 عدد

پیاز رنده شده              1 عدد

گوشت چرخ كرده        600 گرم

نمك                           1 قاشق چای خوری

فلفل                           به میزان لازم

سبزیجات معطر           نصف قاشق چای خوری

شكر قهوه ای             3 قاشق غذاخوری

سُس گوجه فرنگی       یك سوم فنجان

خردل خشك               1 قاشق چای خوری

دمای فر را روی 350 درجه تنظیم نمایید.

تخم مرغ ها را بزنید تا كاملا صاف و یك دست شوند.

پودر سوخاری، شیر، تخم مرغ و پیاز را در یك ظرف بزرگ با هم مخلوط كنید.

سپس گوشت، نمك، فلفل و سبزیجات معطر را به تركیبات اضافه نموده و كاملا با هم مخلوط كنید.

میزان مناسبی از تركیبات گوشت را بردارید و آن ها با دستان تان به شكل دایره درآورده، داخل ظرفی بچینید.  

شكر قهوه ای، سس گوجه فرنگی و خردل را با هم تركیب كنید و آن را روی همبرگرها بریزید.

این غذا می بایست به مدت 1 ساعت داخل فر بماند تا كاملا پخته شود.

هر یك عدد از این همبرگرها كه حدود 153 گرم وزن دارد، چیزی در حدود 290 كالری، انرژی به بدن شما می رساند.

نوش جان بفرمایید و لذت ببرید.

___________________________________________________________________________________


جوجه كباب هندی

مواد اولیه:
سینه‌مرغ سه عدد
زنجبیل كوبیده یك قاشق چایخوری
پیاز یك عدد
كره آب كرده چهار قاشق سوپخوری
ماست نیم فنجان
زعفران نصف قاشق چایخوری
زردچوبه، نمك، فلفل و تخم‌گشنیز به میزان لازم


طرز تهیه:
مرغ را شسته و می‌گذاریم آب آن گرفته شود، سپس با چنگال روی آن را سوراخ سوارخ كرده و مخلوط نمك، فلفل‌سیاه، گشنیز و زنجبیل كوبیده شده را روی آن مالیده و در فر با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 25 دقیقه قرار می‌دهیم.

برای تهیه سس پیاز را رنده كرده، زردچوبه، كره آب‌كرده و زعفران دم كرده را با خامه و ماست مخلوط می‌كنیم مقداری از آن را بعد از 25 دقیقه روی مرغ‌ها ریخته و به مدت یك ساعت و نیم به پختن ادامه می‌دهیم. در زمان پخت، مقداری سس روی مرغ‌ها می‌ریزیم (در صورت تمایل مرغ‌ها را به قطعات كوچك برش می‌دهیم.)

____________________________________________________________________________________


طرز تهیه كروكت فرانسوى

مواد لازم

مرغ =750 گرم
هویچ متوسط= 2 عدد
جعفری خرد شده= 3 قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا= به مقدار لازم
تخم مرغ =2 عدد
آرد سوخاری= 1پیمانه
نمك وفلفل= به مقدار لازم

طرز تهیه

كروكت نوعی كوفته فرانسوی می باشد كه شما می توانید با گوشت،ماهی و مرغ درست كنید شما از كروكت می توانید به عنوان غذای اصلی یا تزئین غذا یا سر میز اردور استفاده كنید.
مرغ را پس از شستن خرد می كنیم سپس استخوان های آن را می گیریم و آن را چرخ می كنیم نمك وفلفل به ان اضافه می كنیم و ورز می دهیم تا حالت چسپندگی پیدا كند
هویچ را پوست كنده و از طول به 4 قسمت مساوی تقسیم می كنیم سپس آن را اب پز می كنیم تا نرم شود از مایه مرغ كمی برداشته دستمان را با آب كمی مرطوب می كنیم و در كف دست آن را پهن می كنیم 1 برش هویچ ،جعفری خرد شده و كمی پنیر پیتزا رنده شده می ریزیم و سپس به آن شكل گرد یا به صورت سوسیس كوكتل می دهیم.
كروكت را ابتدا در آرد سوخاری سپس در تخم مرغ زده شده می زنیم مجددآ در آرد سوخاری می زنیم سپس در روغن داغ سرخ می كنیم.

__________________________________________________________________________________________________

طرز تهیه یك نوع پلوی تایلندی

مواد لازم برای 6 نفر:
میگو=نیم كیلو
گوجه فرنگی رسیده=نیم كیلو
پیاز سرخ شده=2 قاشق سوپخوری
برنج=750 گرم
تخم مرغ=4 تا 5 عدد
سیر كوبیده شده=2 تا 3 برگ
رب گوجه فرنگی=2 قاشق سوپخوری
روغن=150 گرم
نمك و فلفل=به اندازه كافی
طرز تهیه:
برنج را خیس كرده مطابق دستور
پلوی ساده آبكش می كنیم. سیر رنده شده را با پیاز سرخ كرده یك تفت می دهیم 3 الی 4 قاشق روغن به آن مخلوط می كنیم و تخم مرغها را در ظرف شكسته هم می زنیم داخل پیاز سرخ شده می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم در آن را می بندیم تا بسته شود. میگو را پس از تمیز كردن می جوشانیم داخل تخم مرغ ریخته و هم می زنیم. رب گوجه فرنگی را در كمی آب حل می كنیم با كمی نمك و فلفل داخل مایه تخم مرغ ریخته مخلوط می نماییم و این مواد را لای برنج آبكش شده گذاشته پلو را یكساعت دم می كنیم. كمی آبجوش روی گوجه فرنگی ها ریخته پوست آنرا می گیریم و خرد می نماییم.دو سه قاشق روغن می گذاریم داغ شود و گوجه فرنگی ها را در روغن كمی سرخ كرده و كمی نمك و فلفل به آن می زنیم موقع كشیدن پلو،پلو را در دیس می كشیم مایه تخم مرغ و میگو را وسط پلو قرار می دهیم و گوجه فرنگی سرخ شده را روی آن می ریزیم.
______________________________________________________________________________________________________

طرز تهیه برگر سبزیجات برای كودكان


مواد لازم

سیب‌زمینی= یك عدد
هویج= یك عدد
قارچ =50 گرم
كلم بروكلی= 50 گرم
تخم‌مرغ= یك عدد
آرد= یك قاشق سوپخوری
پنیر پارمسان= دو قاشق سوپخوری
نمك و فلفل= به میزان لازم

طرز تهیه

سیب‌زمینی و هویج خرد كرده را 15 دقیقه و كلم بروكلی را پنج دقیقه در آب بجوشانید تا پخته شود. سبزی‌ها را در آبكش ریخته، پس از آنكه آب آنها گرفته شد، درون كاسه‌ای ریخته و با چنگال له می‌‌كنیم. قارچ‌ها را ساطوری كرده و به مواد می‌‌افزاییم. تخم‌مرغ‌، نمك و فلفل را به مواد اضافه و مخلوط می‌‌كنیم.
مخلوط را به شكل برگر در آورده، ابتدا در آرد و سپس در پنیر زده و در تابه سرخ می‌‌كنیم تا دو طرف آن طلایی شود.
_________________________________________________________________________________________

طرز تهیه كوفته ماكارونی

مواد لازم

ماكارونی شكل‌دار ریز = 500 گرم
گوشت چرخ كرده كمی چرب = 500 گرم
روغن مایع= 2 قاشق غذا خوری
سبزیجات معطر ساطوری شده= 1 فنجان
آلو به تعداد كوفته‌ها یا زرشك = به مقدار كافی
لپه نصف فنجان پخته شده = به مقدار كافی
پیاز درشت نگینی شده= 1 عدد
گردو نیمه شده به تعداد كوفته‌ها = به مقدار كافی
برنج پخته شده (كته)= 1 فنجان
رب گوجه‌فرنگی = 1 قاشق غذا خوری
نمك و فلفل و زیره سبز=به مقدار كافی
تخم مرغ = 2 عدد

طرز تهیه

گوشت چرخ كرده را با سبزیجات معطر و برنج مخلوط كنید و كاملاً ماساژ دهید در حین ماساژ دستتان را درون ظرفی پر از آب كه كنار دست قرار داده‌اید بزنید. و مواد ماساژ داده شده را ترجیحاً درون فریزر (یا یخچال) استراحت دهید.
پیاز را با كمی روغن تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه و یك تفت دیگر بدهید و به میزان لازم آب بریزید (معمولاً به تعداد هر كوفته 1 فنجان آب كافی است) و بگذارید بجوشد و نمك و فلفل و زیره بپاشید. بعد از جوش آمدن شعله را كم كنید تا به آرامی جوش بخورد در این حالت می‌توانید درب ظرف غذا را بگذارید. كمی از مواد گوشتی مخلوط شده را (دو قاشق غذا خوری) درون آب در حال جوش بریزید)
ماكارونی را در ظرفی جداگانه با كمی روغن و نمك بپزید و بگذارید تا مغز پخت شود. سپس آبكش كنید و آب ولرم روی آن بریزید تا نچسبد.
تخم مرغ و مواد گوشتی را با ماكارونی پخته و لپه مخلوط كنید و مجدداً ماساژ دهید. در صورتی كه غذاساز یا مخلوط‌كن در اختیار دارید از این وسیله‌ها به جای ماساژ استفاده كنید كه بسیار بهتر و كارائی بیشتری هم در امر ماساژ و بازنشدن كوفته‌ها دارد در غیر این صورت می‌توانید از هاونگ یا گوشت‌كوب در به هم آمیختن بیشتر مواد استفاده نمائید. به تعداد و اندازه‌های دلخواه مواد را به شكل كوفته درآورید (توپی شكل) و داخل آن را قبل از گرد كردن آلو یا زرشك و گردو بگذارید و به حالت مدور بین دو دست خودتان گرد كنید و دستتان را گاهی درون ظرفی از آب ببرید این حركت خیس كردن دست مقاومت كوفته را در برابر آب داغ درون قابلمه بیشتر می‌كند. كوفته‌های آماده شده را درون آب در حال جوش (به حدی كه روی كوفته‌ها را بگیرد) بریزید و به هیچ عنوان هم نزنید و درب غذا را هم نگذارید. فرصت دهید به آرامی و با حوصله پخته شود ظرف پخت را طوری انتخاب كنید كه كوفته‌ها روی هم قرار نگیرد و به هم نچسبد و بین آنها فاصله وجود داشته باشد.
_________________________________________________________________________________________

ساندویچ بدون نان


مواد لازم:

سینه مرغ= 100 گرم
كرفس =یك چهارم پیمانه
مغز گردو= 5 عدد
پیاز =1 قاشق غذاخوری
مایونز كم‌چرب= 1 قاشق غذاخوری
پودر كاری= یك دوم قاشق چایخوری
نمك= یك چهارم قاشق غذاخوری
كاهو =3 یا 4 برگ

طرز تهیه:

* ابتدا سینه مرغ را پخته و آن را به قطعات مكعبی كوچك ریز كنید.
* سپس مغز گردوها را خرد كرده و با بقیه مواد در یك كاسه مخلوط كنید. مخلوط كردن را برای مدت بیشتری ادامه دهید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و منظره ‌ا‌ی كاملا یك دست ایجاد كنند.
* برگ‌ های كاهو را روی یك سطح مسطح قرار دهید طوری كه دو طرف برگ روی هم بیفتد و پوششی برای مواد شما ایجاد كند.
* مواد را طوری داخل برگ كاهو بریزید كه از یك لبه برگ به مقدار 2 تا 3 سانتی ‌متر فاصله داشته باشد. این قسمت از برگ را می‌ توانید روی مواد برگردانید و با استفاده از خلال دندان در محل خود ثابت كنید.
ساندویچ سالاد مرغ با برگ كاهو یك وعده غذایی مناسب برای ناهار است. برگ كاهو در واقع در اینجا جایگزین نان شده است تا به كسانی كه می‌ خواهند در رژیم غذایی خود از كالری كمتری استفاده كنند كمك كند.
كاهو به هضم غذا كمك می ‌كند و باعث حفظ سلامتی كبد می ‌شود. به عنوان یك قانون كلی هرچه برگ كاهو سبزتر باشد ارزش تغذیه ‌ای آن بالاتر است.
كاهو منبع خوبی از ریبوفلاوین، ویتامین B6، كلسیم، منیزیم، فسفر و مس است. به ‌علاوه فیبر، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، تیامین، فولات، آهن ، پتاسیم و منگنز نیز در آن یافت می ‌شود. از بین ویتامین‌ ها بیشترین مقدار به ویتامین A اختصاص دارد.
كالری موجود در یك برگ خارجی كاهو كه حدودا 28 گرم وزن داشته باشد 8/4 است كه بیشتر انرژی آن از كربوهیدرات‌ ها حاصل می ‌شود.
همچنین بیشترین ماده معدنی كه در این برگ كاهو وجود دارد پتاسیم است كه 2/69 درصد از كل مواد معدنی موجود در برگ كاهو را تشكیل می‌ دهد.
گردو به غذا طعم جدیدی می ‌دهد كه هر كسی انتظار آن را ندارد.
همچنین می ‌توانید در مخلوط خود از هویج یا فلفل دلمه نیز استفاده كنید.
غذایی كه امروز معرفی كردیم حاوی 303 كالری است و دارای 23 گرم چربی، 22 گرم پروتئین، 6 گرم كربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 54 میلی ‌گرم كلسترول و 164 میلی ‌گرم سدیم می‌ باشد.
__________________________________________________________________________________________

طرز تهیه دلمه كباب


مواد لازم :

كلم‌برگ سفید و قرمز =دو عدد
آب گوشت =دو لیوان
گوشت چرخ‌كرده= 400 گرم
كره =50 گرم
خرده‌های نان ساندویچ= 80 گرم
پیاز سرخ شده= دو قاشق غذاخوری
نمك و فلفل= به میزان لازم

طرز تهیه :

كلم‌برگ‌ها را به مدت 10 دقیقه در آب‌جوش و نمك قرار دهید تا نرم شود. سپس برگ‌ها را به آرامی و با دقت جدا كرده و در آبكش بگذارید تا آب آن كشیده شود.

گوشت چرخ‌كرده را با پیازداغ تفت دهید و به آن نمك و فلفل بیفزایید، در نهایت خرده‌های وسط نان ساندویچی را به گوشت‌ چرخ‌كرده اضافه كرده و هم بزنید و به آن نمك و فلفل بزنید.

درون هر برگی یك تا دو قاشق گوشت چرخ‌كرده ریخته و به آرامی بپیچید و در یك سبد فلزی قرار دهید. سبد را درون قابلمه‌ای بگذارید و مقدار آب‌گوشت و كره در قابلمه بریزید و بگذارید به جوش آید.

سپس حرارت را كم كنید و در قابلمه را محكم روی دلمه‌ها قرار دهید تا باز نشوند دلمه‌ها بعد از نیم‌ساعت كاملا پخته می‌شوند.
__________________________________________________________________________________________

ساندویچ ماهی تن مذاب   Tuna Mellt

مواد لازم برای 4 نفر:

كنسرو تن ماهی دو قوطی
سس مایونز 2 قاشق غذاخوری سر پر
فلفل سیاه به مقدار دل‌خواه
گوجه فرنگی بزرگ 2 عدد
پنیر چدار یا در صورت نبودن پنیر پیتزا ورقه‌ای یك بسته
نان تست یا باگت 4 عدد

 

طرز تهیه:

تن را در صافی ریخته و حسابی می‌چلونیم تا روغن یا اگر در داخل آب است آب آن كاملن خارج شود ( تن ماهی در امریكا داخل آب است و برای چلوندن آب آن داخل صافی می‌ریزیم)
سپس، سس مایونز و فلفل سیاه را به آن اضافه كرده و مخلوط می‌كنیم. نیاز به نمك ندارد چون "تن" نمك دارد ولی اگر دوست داشتید طبق ذائقه خودتان نمك اضافه كنید.





سپس قسمت بالای فر را روشن كرده نان‌های باگت را باز كرده و در فر می‌گذاریم تا سطح داخلی نان كمی برشته شود. سپس تن ماهی را در تمام سطح نان مالیده و دوباره در فر قرار می‌دهیم تا تن كمی داغ شود و رنگ آن كمی تغییر كند .





سپس از فر خارج كرده و گوجه فرنگی‌ها را كه برش زدیم روی آن می‌چینیم و پنیر چدار یا پنیر پیتزا را روی گوجه‌ها چیده و دوباره در فر می‌گذاریم تا پنیر ذوب و برشته شود. سپس ساندویچ‌ها را از فرخارج كرده و سرو می‌كنیم.



 

من یكی از ساندویچ‌ها را با نان فوكاسیو درست كردم و یكی را با نان باگت

می‌توانید به جای گوجه فرنگی از پیاز استفاده كنید. پیاز را ورقه ورقه كرده و روی تن بگذارید با پیاز خوشمزه‌تر می‌شود.